Κλείσιμο

Προς συνέχιση κινητοποιήσεων η ΠΟΕ-ΟΤΑ- Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

Για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, με καταλήψεις σε χωματερές και αμαξοστάσια με σημαντικές συνέπειες για τη δημόσιας υγεία, ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στους δήμους καθώς η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέβη άκαρπη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας στους συγκεντρωμένους εργαζομένους έξω από τη Βουλή «αλλά λόγια να αγαπιόμαστε… ‘’δεν φταίμε σε τίποτα κλπ.’’ είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

«Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με χημικά, δακρυγόνα, και δυνάμεις καταστολής θα σταματήσουμε τους λέμε θα μας βρουν απέναντι από σήμερα κιόλας» δήλωσε ο κ. Τράκας.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ η κυβέρνηση της Αριστεράς έκανε και κάτι άλλο περά από τις 10.000 απολύσεις εργαζομένων έστειλε στο νοσοκομείο πέντε εργαζόμενους.

«Να τους χαίρονται τέτοιους αριστερούς βουλευτές… Η πρότασή μου στην Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι κλιμάκωση αγώνα με καταλήψεις σε όλες τις χωματερές της χώρας μας. Ας μας πάνε στον εισαγγελέα» δήλωσε.

«Στημένο επεισόδιο» χαρακτηρίζει από την πλευρά της η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) την επίθεση διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Γιώργου Πατούλη, έξω από το κτίριο του υπουργείου Υγείας.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

«Οι τρεις τέσσερις γνωστοί άγνωστοι “επαγγελματίες” προβοκάτορες που είχαν εισχωρήσει στο πλήθος των εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαδήλωνε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών έκαναν “καλά τη δουλειά τους”.

»Πρώτα επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γ. Πατούλη που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, στη συνέχεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν έδωσαν “άλλοθι” στον Υπουργό Π. Σκουρλέτη να μην προσέλθει έγκαιρα στη συνάντηση που ο ίδιος όρισε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας.

»Το συμφέρον των εργαζομένων δεν το υπηρετούν οι ελάχιστοι τραμπούκοι.

»’Οι “στημένες αποδοκιμασίες” σε βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης έχουν ηθικούς αυτουργούς.

»Αυτούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη συνάντησή τους με τη κυβέρνηση, μιας κυβέρνησης που στρέφεται συνειδητά σε βάρος των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης».

Σημειώνεται ότι σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής υπάρχει έντονο πρόβλημα καθαριότητας, με σωρούς σκουπιδιών, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν αποκλείσει τα αμαξοστάσια με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να μην γίνεται καθόλου ή να γίνεται με προβλήματα.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων έρχεται ενώ η χώρα οδεύει προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική διατύπωσε πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Πηγή: skai.gr