Μία εγκλωβισμένη και πολλοί τραυματίες από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο (video)

Μία γυναίκα, πιθανώς ηλικιωμένη, είναι εγκλωβισμένη  μέσα σε ερειπωμένο κτήριο και αναζητείται από τα σωστικά συνεργία στο χωριό Βρίσα στη Λέσβο, μετά τον υποθαλάσσιο ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών που συγκλόνισε το νησί και την ευρύτερη περιοχή στις 15:28 μετά το μεσημέρι.

Έντεκα ελαφρά τραυματισμένοι, κυρίως από πτώσεις αντικειμένων, μετέβησαν στο κέντρο υγείας Πολιχνίτου για τις πρώτες βοήθειες. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένας άνδρας που κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνος του από κτήριο στη Βρίσα.

Ζημιές έχουν καταγράφει σε πολλά παλιά σπίτια στο Πλωμάρι, που απείχε μόλις 15 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης, και σε πολλές άλλες κοινότητες της νότιας Λέσβου. Η δόνηση προκάλεσε επίσης φθορές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Κλιμάκια μηχανικών και επιστήμονες του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) μεταβαίνουν από την Αθήνα στο νησί.



Το Αθηναϊκό Πρακτορείο κάνει λόγο για ζημιές στον τρούλο του ναού του Αγίου Παντελεήμονα και ζημιές στον οικισμό της Πλαγιάς.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί 12 αξιόλογοι μετασεισμοί, από 4,6 έως 3 βαθμών.

Το επίκεντρο βρίσκεται επίσης κοντά στις τουρκικές ακτές, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης, όπου το προξενείο της Ελλάδας υπέστη ρωγμές και άλλες ζημιές, όπως δήλωσε στον σταθμό μας η εκεί πρόξενος, Αργυρώ Παπούλια.

Σε πολλές τουρκικές πόλεις άνθρωποι βγήκαν στους δρόμου, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και στη Βουλγαρία.

«Θα υπάρχουν αρκετοί μετασεισμοί, ας ελπίσουμε ότι ο σεισμός 6,1 βαθμών ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης. «Δεν μας εκπλήσσει ο σεισμός έγινε νότια της Λέσβου και Βόρεια της Χίου, η περιοχή από την αρχαιότητα είναι γνώστη για τη σεισμικότητα της» διευκρίνισε.


Πηγή βίντεο: Απόστολος Παρασκευόπουλος (Facebook)
Πηγή: skai.gr