Οικογένεια Μητσοτάκη: Να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ζήτησε από την κυβέρνηση η οικογένεια του εκλιπόντος με ανακοίνωσή της. Την απόφαση για έλαβε τη Δευτέρα η κυβέρνηση. Η οικογένεια Μητσοτάκη εξέφρασε την επιθυμία της με επιστολή της στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 3 μετά το μεσημέρι, με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού. Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, τα Χανιά, δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών επίσης τηρείται τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των Δημοσίων Καταστημάτων της Χώρας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του, την Τετάρτη.

Αντί στεφάνων - σύμφωνα και με επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- η οικογένεια θα δέχεται δωρεές για δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.

Πηγή: skai.gr