«Καλή» η υγεία του Λουκά Παπαδήμου, ομαλή η εξέλιξη των τραυμάτων του

«Καλή» χαρακτηρίζεται η γενική κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, ενώ τα τραύματά του από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα εξελίσσονται «ομαλά», σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου για το επόμενο 24ωρο, που συνιστά βελτίωση της εικόνας, με δεδομένο ότι μέχρι ο μεσημέρι η εκτίμηση ήταν ότι θα έπρεπε να παραμείνει στη ΜΕΘ για δύο ακόμα ημέρες.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η υγεία του κ. Παπαδήμου δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ είτε σήμερα είτε αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργικό καθαρισμό του στο δεξί μηρό.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που επισκέφθηκε λίγο νωρίτερα τον πρώην πρωθυπουργό στον Ευαγγελισμό, μετέφερε ότι όπως του μετέφερε ο τραυματίας, το πακέτο είχε σταλεί στην οικία του και ο ίδιος το άνοιξε στο αυτοκίνητό του. «Μου είπε ότι αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί κρατούσε τον φάκελο μακριά από το σώμα του» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον ίδιο τον πολίτη κινδυνεύει άμεσα η ίδια η δημοκρατία», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αστυνομικές πηγές ωστόσο, επιμένουν ότι το δέμα είχε σταλεί με κούριερ στην Ακαδημία Αθηνών, από όπου το παρέλαβαν συνεργάτες του κ. Παπαδήμου. Μάλιστα από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι συνεργάτης του κ. Παπαδήμου είχε περάσει το δέμα από μηχάνημα ακτίνων Χ, χωρίς να διαπιστώσει κάποια απειλή, κατά τον οπτικό έλεγχο ή την ψηλάφηση του πακέτου.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ένα συμβατικό όχημα καθώς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του βρισκόταν σε συνεργείο για επισκευή.

Τα χτυπήματα στην εξωτερική πλευρά των θυρών του αυτοκινήτου τα έκαναν οι άνδρες του συνοδευτικού οχήματος ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού, στην προσπάθειά τους να ξεμπλοκάρουν τις πόρτες που είχαν «κολλήσει» από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Ο οδηγός του κ. Παπαδήμου καθώς και το μέλος της προσωπικής του φρουράς, με τους οποίους επέβαινε στο αυτοκίνητο όταν άνοιξε το εκρηκτικό δέμα, πήραν εξιτήριο το μεσημέρι της Παρασκευής.



Πηγή: skai.gr