Δύο νεκροί από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας (φωτό - vids)

Δύο νεκροί, και επτά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο νεότερος τραγικός απολογισμός του εκτροχιασμού της υπ' αριθμόν 58 επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity του ΟΣΕ, με 100 επιβαίνοντες, που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ έξω από τη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από το σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού Άδενδρο.

alexandriamou_treno_adendro002

Oι τέσσερις τραυματίες που είναι πολίτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ ένας στρατιώτης στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει κατά τις 4.15 το απόγευμα από την Αθήνα και το βράδυ επρόκειτο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη. 

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ, ύπο αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια, με τη μηχανή της αμαξοστοιχίας να προσκρούει σε κτίσμα του ΟΣΕ που βρίσκεται κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές και εκμισθωνόταν σε ζευγάρι αλλοδαπών. Το ζευγάρι πρόλαβε να εγκαταλείψει το κτίσμα. 



Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών

«Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει έρευνα για τoν εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες για το αποψινό τραγικό δυστύχημα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή.

alexandriamou_treno_adendro007






Πηγή: skai.gr - Ιατρού - Λουίζα Κροντήρη