Καμμένος: Δικαιωθήκαμε για τo «θερμό επεισόδιο» στα Κυπριακά ύδατα

Για δικαίωση όσον αφορά τη διαρροή του ΥΠΕΘΑ περί «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου αυτό το διάστημα, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική Total, έκανε λόγο την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Είχαμε τα ΝΟΤΑΜ που η Τουρκία είχε εκδώσει και ετοιμαζόταν να προκαλέσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6 και να στείλει το (σ.σ ερευνητικό σκάφος) Μπαρμπαρός να μπλοκάρει την Τotal να κάνει απάντληση με φωτιά. Το ΝΟΤΑΜ αυτό ανεφέρετο στην 1η Μαΐου. Γι’ αυτό το διαρρεύσαμε. Για να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη και η Βουλή και για να υπάρχει η κοινή γραμμή. Κι ο ένας με έλεγε ‘’σφουγγαρίστρα’’ και ο άλλος ‘’ακροδεξιό’’. Εμείς δικαιωθήκαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε μάλιστα ότι «θα κάνουμε απόρρητη ενημέρωση σύντομα στη Βουλή. Κάποια από τα μέτρα που παίρνουμε χρήζουν ενημέρωσης της Eπιτροπής».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι για την τουρκική συμπεριφορά θα δώσει απάντηση το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών. «Το ΥΠΕΘΑ και οι Ένοπλες Δυνάμεικς δημιουργούν και ανανεώνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν και για τις εξελίξεις που υπάρχουν στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή» τόνισε.

«Το τούρκικο πλοίο Μπαρμπαρός βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Κύπρου για άλλη μια φορά, είτε για να παρενοχλήσει, είτε για να δώσει την εικόνα πως έχει προθέσεις ακόμα και για εξόρυξη. Θεωρώ πως ο στόχος είναι να καταφέρουν να μεταφράσουν την όλη προσπάθεια την δική μας ή την κυπριακή ΑΟΖ, σε γκρίζα ζώνη, για να την βάλουν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ζητήσουν μορατόριουμ μέχρι τη λύση του Κυπριακού» δήλωσε από πλευρά του ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτριος Συλλούρης από τη Λάρισα όπου βρίσκεται.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά