Eγκαινιάστηκε το «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» στα Εξάρχεια

Εγκαινιάστηκε τελικά, την Τρίτη, το λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων, με πολίτες μάλιστα να συγκεντρώνονται για ενημέρωση.

Το «πολιτικό περίπτερο», όπως το αποκαλούν οι αντιεξουσιαστές, (βασικά κοντέινερ) έχει ως στόχο, όπως αναφέρουν, την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό. Στόχος, η «πολιτική αναβάθμιση» των πολιτών και η συγκρότηση «αγωνιστικής κουλτούρας».

Μάλιστα, κάποιοι από τους περιοίκους είδαν την τοποθέτηση του «ΚΕΠ» με «καλό μάτι», καθώς μπορεί να είναι παράνομο, αφού δεν έχει εγκριθεί από την Πολεοδομία Αθηνών ή το Δήμο, ωστόσο εκτιμούν ότι ίσως έτσι να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα της υποβαθμισμένης περιοχής όπως διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, κλοπές και διαρρήξεις. «Θέλουμε κάποιον να μας ακούσει» έλεγαν, θέτοντας έτσι θέμα υποκατάστασης των αρμόδιων αρχών.

Σημειώνεται ότι για
 το θέμα του κοντέινερ, που εμφανίστηκε ξαφνικά στην πλατεία προ δέκα ημερών περίπου, δεν έχει ασχοληθεί καμία αρμόδια αρχή. Για την τοποθέτηση του ΚΕΠ αλληλοκατηγορούνται οι συναρμόδιες αρχές.
Πηγή: skai.gr