Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση Πυρήνες Άμεσης Επίθεσης - Ομάδα «Ζωντανά Απόβλητα» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε κτήρια και αυτοκίνητα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, που σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου.

Σε προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν πράξη αλληλεγγύης στους αγώνες που δίνουν γάλλοι διαδηλωτές στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού και άλλων πόλεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί ταραχές στα περίχωρα της Πόλης του Φωτός με αφορμή την καταγγελία ενός νεαρού μαύρου άνδρα ότι δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι και στη συνέχεια τον βίασαν με γκλοπ.

Οι συντάκτες σημειώνουν πως επέλεξαν τις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου «γιατί ανήκουν στο γαλλικό κράτος και πρεσβεύουν την πολιτική του. Γιατί πίσω από τη βιτρίνα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που είναι το αντικείμενο της Γαλλικής (αρχαιολογικής) Σχολής Αθηνών και τη βιτρίνα της γαλλικής κουλτούρας, κρύβεται η συστηματική τρομοκρατία και η βία αιώνων».

Την επίθεση, που προκάλεσε υλικές ζημιές, καταδίκασαν το υπουργείο Εξωτερικών και ο πολιτικός κόσμος.
Πηγή: skai.gr