AΓΕΕΘΑ: Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, είμαστε πόλος σταθερότητας

«Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, είμαστε πόλος σταθερότητας» είναι το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς την Άγκυρα.  Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ για τις Ένοπλες Δυνάμεις, «Με Αρετή και Τόλμη», ο Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο ''θερμό'' σημείο του πλανήτη. Δεν θέλουμε να προκύψει ένταση στο Αιγαίο. Η περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με δυσκολία, αλλά το θέμα είναι η χώρα να σταθεί πόλος σταθερότητας».

Όπως διευκρίνισε ο ΑΓΕΕΘΑ «οι Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να είναι έτοιμες για την αποστολή τους και να προσφέρουν ασφάλεια. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι συντονισμένος και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όλα αντιμετωπίζονται με σύνεση όλες τις καταστάσεις για να βρεθεί μια σωστή λύση σε κάθε περίπτωση. Οι δυνάμεις σχεδιάζουν το μέλλον για το καλύτερο».

Όσον αφορά στο προσφυγικό ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε πως «είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Εμείς συνεχίζουμε να βοηθάμε στη συντήρηση των δομών, καθώς συνεχίζεται να γίνεται αυτή η προσφορά.



Πηγή: skai.gr