Τσαβούσογλου: Ο Καμμένος το κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στον ΣΚΑΪ ότι εάν οι Τούρκοι πατήσουν στα Ίμια δεν είναι γνωστό «πώς θα φύγουν», έδωσε η Άγκυρα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας το «κακομαθημένο παιδί» της ελληνικής κυβέρνησης, και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μιλώντας στην Αττάλεια, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος με συμπλέγματα και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του, κατηγορώντας μάλιστα τον έλληνα υπουργό ότι με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να βλάψει τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σχολίασε με νόημα πως οι Έλληνες γνωρίζουν τις δυνατότητες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων. Προσέθεσε ότι δεν είναι σοφό να πιέζει κανείς την Άγκυρα πέρα από τα όριά της.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τη δήλωση Τσαβούσογλου το Σάββατο πως ο αρχηγός του τουρκικού στρατεύματος μπορεί να αποβιβαστεί στα Ίμια όποτε θέλει.

Απαντώντας σε αυτό, ο κ. Καμμένος δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει σε νησί ο Τσαβούσογλου […] Άμα θέλουνε θα δούμε, θα πατήσουνε, μετά θα φύγουνε από κει; Να δω πώς θα φύγουνε μετά».

Τόνισε πως κάθε «πρόκληση απαντάται» και κάθε τουρκική ενέργεια «θα αντιμετωπιστεί άμεσα», προσθέτοντας πως αυτό το μήνυμα έχει σταλεί με σαφήνεια τόσο στην Άγκυρα όσο και στους συμμάχους της Ελλάδας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε μάλιστα πως η Άγκυρα οφείλει να καταλάβει πως η σημερινή κυβέρνηση είναι διαφορετική από αυτή που χειρίστηκε την κρίση των Ιμίων το 1996, τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα», δήλωσε από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόνισε πως μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση
Πηγή: skai.gr