Κλείσιμο

Καμμένος στον ΣΚΑΪ: Αν οι Τούρκοι πατήσουν στα Ίμια να δω πώς θα φύγουν

Αν οι Τούρκοι πατήσουν στα Ίμια θα δούμε πώς θα φύγουν από εκεί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας στο σχόλιο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου πως η Τουρκία μπορεί να πατήσει στις βραχονησίδες όποτε θέλει.

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει
σε νησί ο Τσαβούσογλου […] Άμα θέλουνε θα δούμε, θα πατήσουνε, μετά θα φύγουνε από κει; Να δω πώς θα φύγουνε μετά», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Τόνισε πως κάθε «πρόκληση απαντάται» και κάθε τουρκική ενέργεια «θα αντιμετωπιστεί άμεσα», προσθέτοντας πως αυτό το μήνυμα έχει σταλεί με σαφήνεια τόσο στην Άγκυρα όσο και στους συμμάχους της Ελλάδας.

Υπογράμμισε ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες, με «ψυχραιμία» και «σωφροσύνη», να απαντήσουν σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν απαντά μεν σε λεκτικές προκλήσεις αλλά είναι πολύ διαφορετική από ηγεσία που χειρίστηκε την κρίση των Ιμίων το 1996.

«Να θυμίσουμε στον Τσαβούσογλου πως πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης, αλλά ο Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών είναι ο Νίκος Κοτζιάς, όχι ο Πάγκαλος, και υπουργός Άμυνας είμαι εγώ», είπε.

Συμπλήρωσε πως θεωρίες περί σημαιών που «τις παίρνει ο άνεμος» δεν υπάρχουν στους κόλπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕλ κι ότι τις σημαίες τις προστατεύουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα αίματός μας.

Απέδωσε την τουρκική προκλητικότητα σε εσωτερικές πολιτικές ανάγκες του καθεστώτος Ερντογάν, ενόψει του δημοψηφίσματος για συνταγματική μεταρρύθμιση τον Απρίλιο.

Επίθεση Λοβέρδου σε Καμμένο και Τσίπρα

«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα», δήλωσε από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόνισε πως μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση.

Πηγή: skai.gr