«Επίθεση» στα ακυρωτικά μηχανήματα - Τόσκας: Μεμονωμένα περιστατικά

Οι βανδαλισμοί των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σταθμούς σταθερής τροχιάς, τείνει να γίνει, πλέον, καθημερινό φαινόμενο και, τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 100 καταστροφές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ , Αποστόλη Ραφτόπουλο, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

«Ζούμε σε ένα αναρχοκρατούμενο κράτος που δεν υπάρχει καμία ασφάλεια ούτε για τον πολίτη, ούτε τον επιβάτη, ούτε τον οδηγό. Κυρίως οι οδηγοί που είναι έρμαια στις ορέξεις του καθενός», υπογραμμίζει ο κ. Ραυτόπουλος, προειδοποιώντας πως αν δεν αντιδράσει άμεσα η πολιτεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα απαξιωθούν και πολύ πολίτες θα φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν.

Ενδεικτικό είναι πως το κόστος ενός και μόνο ακυρωτικού μηχανήματος σε τρόλεϊ ή λεωφορείο, ανέρχεται στα 1.100 ευρώ, ενώ για τις περιπτώσεις των ακυρωτικών στις μπάρες των σταθμών, το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο.

Τόσκας: Δεν υπάρχει ανομία
Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας χαρακτηρίζει «μεμονωμένες περιπτώσεις» τις καταστροφές αυτές, εκτιμώντας πως «δεν υπάρχει ανομία».





Πηγή: skai.gr