OHE: Φρικτή η κατάσταση στην Ελλάδα - 1.000 άνθρωποι σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα

Πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις, ανέφερε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Πρόκειται για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και όχι για γραφειοκρατία και για την τήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων», δήλωσε η Σάρα Κρόου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα είναι φρικτή», τόνισε. 

Η εκπρόσωπος της UNHCR Σεσίλ Πουιγί είπε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια στην Ελλάδα, ζητώντας τη μεταφορά τους σε καλύτερα καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα.

Ο Τζόελ Μίλμαν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, δήλωσε πως οι μεταναστευτικές κινήσεις στη Μεσόγειο «ξεκίνησαν δυνατά» το 2017 και ο απολογισμός των θανάτων φέτος έχει φθάσει ήδη τους 27.
Πηγή: Πηγή: Reuters