Απίστευτη οδύσσεια για εκατοντάδες επιβάτες αφού σειρά τρένων «έμεινε» στο ψύχος

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επιβάτες τεσσάρων τρένων, λόγω του ψύχους αλλά και της ελλιπούς συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Από το πρωί τρία τρένα ακινητοποιήθηκαν επί ώρες στις ράγες, ενώ ένα ακόμα υποχρεώθηκε να διακόψει προσωρινά την πορεία του.

Τη μεγαλύτερη περιπέτεια βιώνουν οι περίπου 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα. Δύο μηχανές εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο, με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να την απεγκλωβίσουν, όμως αμφότερες αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα.

Μετά από μεγάλες και πολύωρες προσπάθειες το τρένο κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του, όμως η αργή κίνησή του ανάγκασε ένα ακόμα τρένο, το Ιντερσίτι 56, να διακόψει προσωρινά την πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ, «παγωμένο» για ώρες έμεινε στη Λάρισα ένα ακόμα Ιντερσίτι, επίσης με 300 επιβάτες, που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ο συρμός κατόρθωσε να συνεχίσει το ταξίδι του γύρω στις 19.00 το απόγευμα.

Στη Λάρισα έφθασε κατά τις 19.30 ο προαστιακός που από νωρίς το απόγευμα είχε «παγώσει» στις ράγες στο Πλατύ Ημαθίας, προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας