Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η Πτολεμαΐδα

Την κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (δριμύ ψύχος, χιονοπτώσεις και παγετός) που εκδηλώθηκαν σήμερα Τετάρτη αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με έγγραφό του. Την Τρίτη κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική Μακεδονία και Έβρος. 

Η απόφαση εκδόθηκε με βάση το σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο δήμος Εορδαίας, την εισήγηση του Περιφερειάρχη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Η απόφαση ισχύει για 7 μέρες, δηλαδή έως τις 18 Ιανουαρίου, και μετά το πέρας της θα γίνει, χωρίς νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι χιονοθύελλα πλήττει και αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Η Αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας έλαβε την απόφαση, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης από το Πέταλο του Μαλιακού έως και τις Ράχες να γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας δηλαδή και προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα εκδόθηκε νέα απαγόρευση στην κυκλοφορία και των λεωφορείων αλλά και των υπολοίπων βαρέων οχημάτων.

Πάνω από 30 εκατοστά χιόνι έχουν η Λαμία, η Λάρισα και ο Βόλος, προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Πηγή: skai.gr