Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ψευδείς οι ισχυρισμοί για το παιδί της Ρούπα

Ψευδείς και ανεύθυνες χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις αναφορές για τη μεταχείριση του εξάχρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει πως κανένα παιδί ουδέποτε έχει συλληφθεί ή κρατηθεί.

Αντίθετα, σύμφωνα με το υπουργείο, το παιδί τέθηκε σε προστασία μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του. Στο μεσοδιάστημα, παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, υποστηρίζοντας πως έδρασε «με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου», με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο, αλλά και «με ανθρωπιά».

Η Εισαγγελία τονίζει ότι η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων κι ότι έχει ήδη χορηγηθεί ειδική άδεια επικοινωνίας στη γιαγιά και στη θεία τού παιδιού, που έχουν άλλωστε ζητήσει την προσωρινή επιμέλειά του.

Η αίτηση επιμέλεια εξετάζεται και θα κριθεί «αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς», προσθέτει η Εισαγγελία.
Πηγή: skai.gr