Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στην Ελλάδα μετά το χτύπημα σε Βερολίνο

Ενιχύονται τα μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα μετά τo τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο που άφησε πίσω του τουλάχιστον 12 νεκρούς αλλά και το χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή. 

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό ενισχύεται η αστυνόμευση σε εμπορικά κέντρα, ενώ θα υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και σε σταθμούς λεωφορείων, μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας διαβεβαίωσε χθες ότι δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια στην χώρα, ωστόσο είπε πως υπάρχει στενή συνεργασία με τις άλλες ευρωπαϊκές αστυνομίες και ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο των γιορτών.

Στο Βερολίνο πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται σε πολυσύχναστες περιοχές αλλά και μεταλλικά κυγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία.

Πάντως, οι χριστουγεννιάτικες αγορές της γερμανικής πρωτεύουσας θα λειτουργήσουν από σήμερα κανονικά, ενώ θα γίνει κανονικά και ο αγώνας του γερμανικού πρωταθλήματος της τοπικής ομάδας Χέρτα κατά του Ντάρμστατ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, για να διακηρυχθεί ότι οι πολίτες δεν υποκύπτουν στον φόβο.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας αποφασίστηκε όμως και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.

Στο Λονδίνο η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Τρίτη έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την προστασία δημόσιων εκδηλώσεων κατά την εορταστική περίοδο.

Η Ιταλία αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «παθητικά μέτρα ασφαλείας», με κιγκλιδώματα και άλλα μέσα ικανά να εμποδίζουν την είσοδο σε μεγάλα φορτηγά, κυρίως σε «ευαίσθητες περιοχές».


Πηγή: skai.gr