Γαβρόγλου στον ΣΚΑΪ: Οι θεσμοί θέτουν θέματα και τα παίρνουν πίσω

«Οι θεσμοί θέτουν θέματα και τα παίρνουν πίσω» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή τη συζήτηση με τους θεσμούς για το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Είχαμε έντονη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, νομίζω ότι έχουμε έρθει σε συνεννόηση την όποια αποδέχονται και τα καλά ιδιωτικά σχολεία» . Οι θεσμοί, δήλωσε δε ο υπουργός Παιδείας, επικοινωνούν με κακές επιχειρήσεις και κακά σχολεία.

«Θέλουμε κανονικοποίηση σχέσεων εργασίας στα καλά σχολεία. Το Σύνταγμα λέει ότι οι εκπαιδευτικοί επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και πρέπει να έχουν κάποια ανεξαρτησία» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.

«Αν ο σχολάρχης θέλει να σε απολύσει εκπαιδευτικό πρέπει να είναι αιτιολογημένη απόφαση. Εμείς θέλουμε ανεξάρτητη επιτροπή τριών δικαστών που θα αποφανθούν αν η απόλυση του εκπαιδευτικού είναι αιτιολογημένη ή όχι» διευκρίνισε.

Για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, που θα γίνουν σε βάθος τριετίας, ο υπουργός αποσαφήνισε ότι βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση των δυο τελευταίων τάξεων του λυκείου, η ενίσχυση του κύρους του εθνικού απολυτηρίου, οι αλλαγές στις εξετάσεις (εσωσχολικές και πανελλαδικές) με κατευθείαν εγγραφή στο πανεπιστήμιο με το εθνικό απολυτήριο και ευελιξία στις σπουδές στο πρώτο έτος του πανεπιστημίου

«Δεν μπορεί καν να τεθεί θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων» ξεκαθάρισε ακόμη ο κ. Γαβρόγλου διατυπώνοντας την αντίθεσή του.
Πηγή: skai.gr