Η Ελλάδα είχε ελευθερώσει το δολοφόνο της 19χρονης φοιτήτριας στη Γερμανία

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση νεαρού που συνελήφθη στο Φράιμπουργκ για τον βιασμό και τη δολοφονία 19χρονης φοιτήτριας Mαρία Λαντενμπέργκερ, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ταυτίζουν τον ύποπτο με τον δράστη βίαιης επίθεσης εναντίον 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα το 2013.

Η ελληνίδα δικηγόρος Μαρία-Ελένη Νικοπούλου που είχε αναλάβει τότε την υπεράσπισή του επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον ίδιο άτομο. Σε δηλώσεις της προς το γερμανικό πρακτορείο dpa λέει ότι δεν έχει αμφιβολία ότι είναι ο νεαρός άνδρας τον οποίο υπερασπίστηκε το 2013.

Image result for Maria Ladenburger,

Η κ. Νικοπούλου εξηγεί ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε το 2014 σε δέκα χρόνια φυλάκισης από ελληνικό δικαστήριο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από ενάμιση χρόνο με περιοριστικούς όρους. Η ίδια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πώς έφτασε στη Γερμανία. Αυτό είναι και το ερώτημα που απασχολεί σήμερα τον γερμανικό Τύπο. Πώς δηλαδή ο Αφγανός που είχε καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση, αποφυλακίστηκε μετά από μόλις ενάμιση χρόνο και κατάφερε να φτάσει στη Γερμανία για να διαπράξει το επόμενο έγκλημα.

Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης των σχετικών πληροφοριών και από τις γερμανικές διωκτικές αρχές. Ενδεικτικό το σχόλιο της SZ: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά: η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον δράστη νωρίτερα; Ακολούθησε απέλαση;»
Πηγή: Πηγή: DW