Ο Καμμένος απάντησε στην Άγκυρα με «των αθανάτων το κρασί» (videos)

Με «των αθανάτων το κρασί» απάντησε o Πάνος Καμμένος στα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αφού το τουρκικό ΥΠΕΞ και οι εδώ προσκυνημένοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκράτες Καταδικάστε με τιμή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, παραθέτοντας τον σύνδεσμο του τραγουδιού στο YouTube.


Σημειώνεται ότι η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης, χαρακτηρίζοντάς τον λίγο – πολύ ασόβαρο και ανεύθυνο για συγκεκριμένες δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες.

«Αυτοί μάχονται για όλους μας δεν "ρίχνετε σε εμένα πόρτα" όσοι ακολουθείτε το ΠΑΣΟΚ αυτούς αγνοείτε» πρόσθεσε λίγο αργότερα, παραθέτοντας σύνδεσμο με βίντεο από τη επίσκεψή του στο σύμπλεγμα της Μεγίστης στο οποίο ένας στρατιωτικός διαβεβαιώνει τον κ. Καμμένο ότι στις βραχονησίδες ότι οι σημαίες δεν υποστέλλονται ποτέ παρά μόνο όταν φθαρούν.

Το επίμαχο τραγούδι
πρωτοτραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας το 1994 και αποτελεί μελοποίηση στίχων ποιήματος του Ευαγόρα Παλλικαρίδη από τον συνθέτη Δημήτρη Λάγιο. Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (26 Φεβρουαρίου 1938 - 14 Μαρτίου 1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής. Σε ηλικία 17 χρόνων, εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Στις 18 Δεκεμβρίου 1956 συνελήφθη από τους Βρετανούς για κατοχή οπλισμού. Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και εκκλήσεις για απονομή χάριτος. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους. Ο τάφος του βρίσκεται στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

Πηγή: skai.gr