Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. 

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέπνευσε στις 23:18 ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ο θάνατός του επήλθε από επιπλοκές πνευμονίας.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος νοσηλευόταν από τις βραδινές ώρες της 17ης Νοεμβρίου στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου θα γίνει την, Τρίτη, στις 3μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του.

Η ταφή του θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας.

Ποιος ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1926 . Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, αρχικά στον ανεξάρτητο σύλλογο Κολυμβητικός Όμιλος Γλυφάδας και από το 1949 στον Αχιλλέα Πατρών.

Φοίτησε στο Γυμνάσιο Πατρών, στη συνέχεια σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 μέχρι το 1975 άσκησε ενεργό δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Ο κ. Στεφανόπουλος διαδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 10 Μαρτίου 1995 στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες από το 1995 έως το 2005, οπότε και τον διαδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να προσδώσει νέα αίγλη στο θεσμό του Προέδρου και να συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα από τον ελληνικό λαό.

Συλλυπητήριο μήνυμα από Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εθνική παρακαταθήκη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τη συνολική πολιτική διαδρομή του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του και προσθέτει:
«Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του».

Τσίπρας: Πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία,

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου εκφράζει ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου, ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, καταλήγει.


Συλλυπητήρια τοποθέτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

"Ο Κ. Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και πολύ καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

 
Το «αντίο» του στον Κωστή Στεφανόπουλο μέσω Twitter είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. O κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για τον «Κωστή Στεφανόπουλο που περνά στην Ιστορία με το έργο του».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης