Νέα επεισόδια στη Σούδα της Χίου - Να εκκενωθεί ο καταυλισμός ζητάει ο δήμαρχος

Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί ο προσφυγικός καταυλισμός στη Σούδα της Χίου.

Χθες σημειώθηκαν επεισόδια για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, ενώ πρόκειται για την τρίτη φορά που ξεσπούν ταραχές μέσα σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο σκηνές στον καταυλισμό υπέστησαν ζημιές, όταν άγνωστοι πέταξαν από τα τείχη του κάστρου πιθανότατα βόμβες μολότοφ ή κάποιο άλλο φλεγόμενο αντικείμενο.

Στο χώρο παρέμειναν δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποτρέψουν νέα επεισόδια.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Αλήθεια, λόγω των νέων ταραχών, δεκάδες γυναικόπαιδα αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο ύπαιθρο.

Τελεσίγραφο έστειλε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χίου, Μανώλη Βουρνούς, μέσω του ΣΚΑΪ, μετά και τα προχθεσινά σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας στο νησί.

Επισήμανε την αναγκαιότητα να αδειάσει μέχρι σήμερα το πρωί ο καταυλισμός καθώς είναι μέσα στην καρδιά της πόλης και δεν προσφέρεται για χώρο μόνιμης φιλοξενίας".

Εν τω μεταξύ, ο φόβος για την ασφάλεια τους εκφράζουν το τελευταίο διάστημα ειδικοί της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά. Είναι χαρακτηριστικό πως οι 5 βέλγοι εμπειρογνώμονες που βρίσκονταν στα νησιά δεν ανανέωσαν τη θητεία τους.

Την ίδια ώρα, έκκληση για στήριξη των υπηρεσιών ασύλου με προσωπικό - ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά - αναμένεται να απευθύνει για άλλη μια φορά ο Γιάννης Μουζάλας σε συναντήσεις που θα έχει με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Πηγή: skai.gr