Το μήνυμα Ομπάμα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (video)

Ένα βίντεο με το μήνυμα του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Mια από τις μεγαλύτερες χαρές για έναν Πρόεδρο είναι η ικανότητα του να ταξιδεύει, να γνωρίζει πολιτισμούς και να συναντά ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι σημαντικό όχι μόνο για την εθνική ασφάλεια αλλά και για να κατανοήσουμε τη θέση μας στον κόσμο».

«Εχουμε τον Παρθενώνα πίσω μας και ήταν εδώ στην Αθήνα όπου τόσες ιδέες όπως αυτή της Δημοκρατίας και η έννοια του πολίτη και της έννομης τάξης άρχισαν να αναπτύσσονται» σχολιάζει ο Ομπάμα, υπογραμμίζοντας πόσο πολύτιμες είναι οι παραδόσεις και η κληρονομία.

«Οταν επισκέπτεσαι ένα μέρος σαν και αυτό όχι μόνο γνωρίζεις καλύτερα την Ελλάδα και τον δυτικό πολιτισμό αλλά στέλνεις και ένα μήνυμα συνέχειας για αυτό που συνέβη κάποτε εδώ, όταν ο Περικλής εκφωνούσε τους λόγους του».

«Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον κόσμο ότι εμείς οι ίδιοι ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και οι κοινωνίες των εθνών μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για να πετύχουν το καλύτερο για την ανθρωπότητα» . 



Πηγή: skai.gr