Τσοχατζόπουλος: «Παραμύθια» οι κατηγορίες εις βάρος μου - όλα στημένα

«Παραμύθια» χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην τρίτη μέρα απολογίας του στο Εφετείο. Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως δεν πήρε μίζα για την προμήθεια των αρμάτων TOR-M1 ή των γερμανικών υποβρυχίων και υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως είναι θύμα πλεκτάνης, προσπαθώντας να πετύχει τη μείωση της ποινής 20ετούς κάθειρξης που του έχει επιβληθεί από το πρωτοδικείο.

Τσοχατζόπουλος: «Ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά επειδή κινδυνεύανε»
«Είναι σκάνδαλο αυτό που έχει γίνει (...). Έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνος ένας. Το να μην κανείς τίποτα και δήθεν να παζαρεύεις είναι καταστροφή και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά», τόνισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την τρίτη ημέρα της απολογίας του.

Επιπλέον ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «παραμύθια» τις κατηγορίες σε βάρος του για την προμήθεια των TOR-M1 για την οποία όπως τόνισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλης το 2004 δεν εντόπισε ο,τιδήποτε επιλήψιμο.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε κάθε σχέση με τις υπεράκτιες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, τονίζοντας πως ανήκουν στον πρώτο του εξάδέλφό του, Νίκο Ζήγρα, όπως και τα έγγραφα που εντοπιστήκαν στο γραφείο στη Κομνά Τράκα στη Κυψέλη καθώς του είχε παραχωρήσει ένα μικρό χώρο προκειμένου να κάνει τις δουλειές του.

Πρόεδρος: Γιατί τα καταμαρτυρεί όλα αυτά εναντίον σας ο εξάδελφος σας;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμάκη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό γιατί στη Θεσσαλονίκη μας ξέρουν (...) Ήταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι' αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά διότι κινδυνεύανε».
(...)
Εισαγγελέας: Πως εξηγείτε πως βρέθηκαν αποδείξεις του Ζήγρα και του Οικονομίδη (κατηγορούμενος στην υπόθεση-κατασκευαστής) στο γραφείο σας;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Συναντήθηκαν εκεί αφού ο Ζήγρας είχε χώρο στο γραφείο μου (...) Αισθανόταν ασφαλής εκεί ο Ζήγρας και το χρησιμοποιούσε ως χώρο υλοποίησης των σχεδίων του.
Ο Νικος Ζήγρας ο οποίος παρακολουθούσε από την απολογία του πρώην υπουργού αντιδρούσε κατά διαστήματα. «Ψεύδεται ο άνθρωπος!» ανέφερε, ενώ, πρόσθεσε : «Κατέστρεψε τη χώρα και συνεχίζει να μιλάει!».

Επιπλέον ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως οι διαρρήξεις που έγιναν πριν από τη σύλληψη του στο γραφείο του στη Κομνά Τράκα ενορχηστρώθηκαν από την ΕΥΠ, υποστηρίζοντας πως από το χώρο «έχει εξαφανιστεί υλικό και έχει "μπει" υλικό».

«Η ΕΥΠ τους έδωσε εξοπλισμό και οδηγίες τι να κάνουν και έψαξαν για συγκεκριμένα πράγματα» τόνισε. «Όλα αυτά είναι στημένα, αυτό προσπαθώ να σας εξηγήσω από την αρχή» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr