Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου

Να δικαιολογήσει την απόφαση του να αναβάλλει τη Διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επιχείρησε σήμερα ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, μετά τη συνάντηση των Ανωτάτων Δικαστικών με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, έσπευσε παράλληλα να τονίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του Συμβουλίου της Επικρατείας και την υποχρέωση του να αφουγκράζεται τους σφυγμούς της ελληνικής κοινωνίας.

«Έχω μία ευθύνη, να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου την παραμονή κρίσιμων Διασκέψεων» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση τι εννοεί με αυτή του την αναφορά, απάντησε ότι αυτό που λέει είναι σαφές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία.

Ο κ. Σακελλαρίου πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν χειραγωγούνται από κάποια συμφέροντα ούτε αποτελούν όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων.

«Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας που υπάρχει δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους» τόνισε.

Ο πρόεδρς του ΣτΕ ανέφερε επίσης ότι δεν ασχολείται μόνο με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αλλά εξετάζει και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις και οι δικαστές οφείλουν να παραμένουν ήρεμοι μέσα σε κλίμα ενότητας το οποίο κανείς δεν πρέπει να διαταράσσει.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξε το ΣτΕ φάνηκε και με την απόφαση του να μην περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις.

Τέλος σε ερώτηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, απέφυγε να απαντήσει.
Πηγή: skai.gr