Απορρίφθηκε αίτημα Καλογρίτσα για παράταση δύο μερών για τα 18 εκατ. ευρώ

Απορρίφθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αίτημα της εταιρείας Καλογρίτσα να του δοθεί παράταση 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος της τηλεοπτικής άδειας.

Ο κ. Καλογρίτσας οφείλει να καταβάλει περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ ως πρώτη δόση, με την προθεσμία να εκπνέει σήμερα Δευτέρα. Διαφορετικά, θα εκπέσει η υποψηφιότητά του για την άδεια.

Όσοι υπερθεματιστές δεν καταβάλουν εγκαίρως την πρώτη δόση θα χάσουν την άδειά τους, δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία, ο κ. Καλογρίτσας επικαλέστηκε λόγους «που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές» προκειμένου να δικαιολογήσει το αίτημά του για διήμερη παράταση.

Ωστόσο, η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει «απαράβατο όρο» που προβλέπει ότι «η πρώτη δόση του τιμήματος πρέπει να καταβληθεί «εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών».

«Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας.

Σε περίπτωση που ο κ. Καλογρίτσας δεν καταφέρει να καταβάλει εγκαίρως τα 18 εκατ. ευρώ προκύπτουν τριγμοί για τον διαγωνισμό.

Πρώτος επιλαχών για την άδεια Καλογρίτσα, εάν χαθεί, είναι ο Ιβάν Σαββίδης, και ακολουθεί ο σταθμός Alpha.

Σημειώνεται ότι ο τρίτος δικαιούχος, ο ΑΝΤ1 κατέθεσε το πρωί τα χρήματα της πρώτης δόσης για την άδεια, ύψους 25,3 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα έχουν ήδη καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΚΑΪ και η εταιρεία ALTER EGO.
Πηγή: skai.gr