Τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και εκδηλώσεις μνήμης, πραγματοποιούνται, με αφορμή τα τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του τραγουδιστή Παύλου Φύσσα, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Ειδικότερα, πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία, στις 18:00 το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Ειδικά στο Κερατσίνι, ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις. Σήμερα το βράδυ (21:00) θα προβληθεί η ταινία «Το μίσος» ( CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα), αύριο Σάββατο στις 20:00 θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή) ενώ την Κυριακή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι -Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας είχε ζητήσει από τον ΟΛΠ να του παραχωρήσει χώρο για να πραγματοποιηθεί η συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό για λόγους ασφαλείας - σύμφωνα με τον ΟΛΠ-, αφού ο συγκεκριμένος χώρος εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η καταδίκη των νεοναζιστών ως ιδεολογία και πρακτική είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, όμως, 3 χρόνια μετά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς η δικαστική διαδικασία βραδυπορεί δίνοντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.

Σε μια περίοδο, που τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την ιστορική μνήμη, που χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας ως αποτέλεσμα της πολιτικής της «Ευρώπης Φρουρίου», με την προσφυγική κρίση να θέτει σε δοκιμασία την αλληλεγγύη, επιτρέποντας στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία να διαχέονται μέσα στη κοινωνία, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται το φασισμό, που παλεύει και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, από την πλευρά του τόνισε ότι ο Παύλος Φύσσας έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας επειδή «πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του».
«Είναι υπόθεση όλων μας» τόνισε ο κ. Βρεττάκος, «η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών ,χωρίς διακρίσεις , ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις».

Τέλος, έχουν προγραμματιστεί, για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο εφετείο Αθήνας στη Λ. Αλεξάνδρας.
Πηγή: skai.gr