Μπαράζ αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων για τον διαγωνισμό για τις άδειες

Πάνω από δέκα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων θυροκολλήθηκαν στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε χθες το πρωί.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «κλείδωσε» νωρίς τα ξημερώματα και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Μετά από διάλειμμα λίγων ωρών ξεκούρασης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις επόμενες δύο.

Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας αναμένεται σήμερα το απόγευμα η αργά το βράδυ.

Ο προσδιορισμός των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις με όρους αγοράς, κι όχι με όρους ενημέρωσης και πλουραλισμού, προσκρούει στο Σύνταγμα δήλωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης.

Η κυβέρνηση περιορίζει τις άδειες σε τέσσερις ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα δίνει περισσότερες δυνατότητες λειτουργίας καναλιών, προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr