Αδελφός καπετάνιου της λάντζας: Δεν οδηγούσε το ταχύπλοο ο 76χρονος

Βέβαιος ότι ο 76χρονος δεν είναι ο δράστης του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, δηλώνει ο αδελφός του νεκρού καπετάνιου της λάντζας.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ καταγγέλλει μάλιστα ότι ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του, σημειώνοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ο δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε στον σταθμό μας μια από τις επιβάτες της λάντζας την προηγούμενη ημέρα το ίδιο ταχύπλοο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στο ίδιο ακριβώς σημείο της τραγωδίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας τόνισε ότι ο 76χρονος φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή να τρέχει κανείς με ταχύτητα».

Ο εκπαιδευτής υποψήφιων χειριστών ταχύπλοων σκαφών Δημήτρης Μπινιάρης
τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ότι αν έτρεχε ο οδηγός του ταχύπλοου ίσως δεν είχε ορατότητα.

Ο κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, το οποίο εμβολίστηκε στην Αίγινα, από το ταχύπλοο, έπεσε ζωντανός, αλλά χωρίς τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πνιγεί, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο πληροφορίες από την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε ζωντανός στη θάλασσα. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής σήμερα Πέμπτη το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων.

Ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία ζήτησε και έλαβε την Τετάρτη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια.

Ο άνδρας αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού, και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες συγγενών των θυμάτων, και έως την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ερωτηθείς για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του σημείωσε ότι αυτή συνίσταται στο ότι «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κ. Λυκουρέζος σημείωσε μάλιστα ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ