Τέσσερις νεκροί και 17 τραυματίες από το δυστύχημα στα νερά της Αίγινας (upd2)

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε μία ολιγόλεπτη θαλάσσια διαδρομή στην Αίγινα.

Τέσσερις νεκροί και 17 συνολικά τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός από την σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με τουριστικό επιβατηγό που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ο πατέρας του. Ο τέταρτος νεκρός εντοπίστηκε δύο μίλια μακριά από το σημείο του δυστυχήματος.

Το τουριστικό σκάφος μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής, όταν έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα το ταχύπλοο, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

Πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα. Μία 29χρονη Ουκρανή υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στην αριστερή κάτω κνήμη και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για να εκτιμηθεί από την μικροχειρουργική κλινική η βιωσιμότητα του ποδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόδι της κοπέλας θα σωθεί και το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως συντριπτικό επιπλεγμένο κάταγμα, από την εφημερεύουσα ορθοπεδική κλινική.

Τρία άτομα, ανάμεσά τους ένα 16χρονο αγόρι, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό, νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ενας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι 12 επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας με μικροτραυματισμούς.

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατούνται τρία άτομα που επέβαιναν στο ταχύπλοο που εμβόλισε το σκάφος με τους παραθεριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός ήταν ένας άνδρας 78 ετών.

Δρίτσας: Παράλογη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά

«Πρόκειται για μια παράλογη συμφορά, αδικαιολόγητη. Προς το παρόν με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, είναι απολύτως αναιτιολόγητη», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, που επισκέφτηκε την Αίγινα, τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση κάποιων εκ των αγνοουμένων.

«Φυσικά οι ευθύνες αναζητούνται να καταγραφούν με όλη την σοβαρότητα και την αυστηρότητα», τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, υπογραμμίζοντας ότι «το πρώτο φυσικά μέλημα πριν από αυτό, είναι η διάσωση όσων ακόμα ενδεχομένως βρίσκονται, εάν και οι ελπίδες έχουν πια εξασθενήσει, αλλά ακόμη οι έρευνες για την εξεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται γιατί δεν έχουμε ακριβή αριθμό, με αντικειμενικό τρόπο, επιβαινόντων στο μικρό σκάφος που μετέφερε τους επιβαίνοντες από την Πέρδικα στην Μονή.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε 48 ώρες τις έρευνες όπως λένε οι κανονισμοί ακόμη και εάν όλες οι ενδείξεις λένε ότι μάλλον δεν έχουμε άλλον αγνοούμενο».

Να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.






Πηγή: skai.gr