Ο δήμος Δράμας εξηγεί γιατί κατεδάφισε το σκοπευτήριο της Κορακάκη

Τους λόγους για τους οποίους συνεργεία του δήμου Δράμας κατεδάφισαν το πρόχειρο σκοπευτήριο όπου εκπαιδευόταν η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη εξήγησε, με παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να τοποθετήσει στο χώρο ένα «κοντέινερ προπονητικού στυλ», που θα επιτρέψει στην 20χρονη πρωταθλήτρια και σε άλλους αθλητές να εκπαιδεύονται υπό καλύτερες συνθήκες.

Η κατεδάφιση του αυτοσχέδιου σκοπευτηρίου καταγγέλθηκε από συγγενείς της ολυμπιονίκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όμως ο κ. Μαμσάκος υποστήριξε ότι ο δήμος είχε συνεννοηθεί με τον πατέρα και προπονητή της Κορακάκη πριν καν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Αναφερόμενος στο νταμάρι όπου είχε κατασκευαστεί το κατεδαφισθέν σκοπευτήριο, ο δήμαρχος σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση όφειλε να καθαρίσει αυτή την «ανεπίτρεπτη κατάσταση».

Τέλος, ο κ. Μαμσάκος επιτέθηκε στην κεντρική κυβέρνηση για την απουσία της στη υλική στήριξη των αθλητών, προσθέτοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει, προσπαθεί να καλύψει το κενό.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση του σκοπευτηρίου καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες που πέρασε η ελληνίδα αθλήτρια προκειμένου να φτάσει στη διάκριση στο κορυφαίο επίπεδο.
Πηγή: skai.gr