Κλείσιμο

Δύο μήνες για παράνομη είσοδο στη χώρα – Αθώοι για παράνομη πτήση οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί

Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στους 8 τούρκους αξιωματικούς. Το δικαστήριο παρά ταύτα αθώωσε τους 8 τούρκους στρατιωτικούς για την κατηγορία της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας πως βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης απειλής.

Σημειώνεται πως κατά την διακοπή της δίκης σημειώθηκε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε τούρκο πολίτη, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την τουρκική αποστολή νομικών που ζητά την έκδοση των 8 στρατιωτικών, και τους έλληνες δικηγόρους. Συγκεκριμένα ο τούρκος πολίτης πλησίασε την ομάδα των ελλήνων νομικών και τους εξύβρισε. Ο τούρκος πολίτης έχει προσαχθεί και οι έλληνες δικηγόροι ζητούν να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σημειώνεται πως οι 8 στρατιωτικοί δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς για λόγους ασφαλείας υπάρχει σε ισχύ το μέτρο διοικητικής κράτησης.

Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, αφού τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποια σχετική πληροφόρηση. 
Πηγή: skai.gr