«Δεν ήξεραν πως γίνεται πραξικόπημα» - Απολογήθηκαν και αύριο θα οδηγηθούν στο πλημμελειοδικείο

Η δικηγόρος 4 εκ των στρατιωτικών οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε εχθές το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γ. Αυτιά, πως δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η δικηγόρος κ. Μαρινάκη, σημείωσε επίσης πως οι τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε σημείο στο οποίο βρίσκονταν ασθενοφόρα όταν δέχθηκαν πυρά και φοβούμενοι για τη ζωή τους αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Η δικηγόρος των τούρκων αξιωματικών τόνισε επίσης πως και οι 8 αιτούντες άσυλο είναι οικογενειάρχες και αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα είχαν καμία πρόθεση να αφήσουν τη χώρα τους.

Τέλος η κα. Μαρινάκη τόνισε πως μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου ήταν πανικοβλημένοι και ζήτησαν μάλιστα να μεταφερθούν ακόμη και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής για να μπορέσουν να ζήσουν. 

Σημειώνεται πως οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα στον εισαγγελέα όπου θα ζητήσουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για να ετοιμάσουν την απολογία τους. 

Αύριο θα προσαχθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί ενώ το κατηγορητήριο που τους βαραίνει αφορά σε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Αμέσως μετά θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία πάντως εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα δεδομένου ότι ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο.

Πηγή: skai.gr