Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (11:00-15:00), προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για αύριο (Τετάρτη 29 Ιουνίου) με βασικό αίτημα την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στις 11:30 προγραμματίζει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και, όπως αναφέρει, «οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν 08:30», ενώ για την Περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στα προαύλια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας, δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση, απόσυρση του Αντιασφαλιστικού Νόμου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανάκτηση μνημονιακών απωλειών».
Γιατροί ΕΟΠΥΥ

Με επίσχεση παροχής υπηρεσιών, από 1ης Ιουλίου, απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ζητώντας «τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου, αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο».

Αναφέρουν ότι «οι υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές, ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς δεν κάνει πίστωση». Επιπλέον, «οι κλινικοί γιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές».
Πηγή: skai.gr