Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: «Ραντεβού στα πεζοδρόμια»

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση με την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και μεθοδεύσεις.

Αναλυτικά ο κύριος Καραγεωργόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση επιχείρησε σήμερα να νομιμοποιήσει μέσω μιας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, με τεχνάσματα, μηχανορραφίες και μεθοδεύσεις την αντεργατική κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε αυτή της την προσπάθεια προσπάθησε επιλεκτικά να αποδομήσει την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων που δεν είναι άλλη από τον εθνικό διαπραγματευτή των εργαζομένων την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας . Επιλεκτικά προσκάλεσε συγκεκριμένες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις τις οποίες θεωρούσε φιλικά προσκείμενες προς αυτήν προκειμένου να νομιμοποιήσει ή μάλλον να κατασκευάσει συνενόχους και συμμετέχοντες σε αυτό το έγκλημα, το άγριο έγκλημα που έχει διαπραχθεί από το περασμένο καλοκαίρι σε βάρος των εργαζομένων και των ιδιωτικών υπαλλήλων της χώρας.

Σε καμία περίπτωση με την παρουσία μου δεν θα μπορούσα να νομιμοποιήσω αυτή τη διαδικασία. Αποχώρησα καταγγέλλοντας και την όλη διαδικασία της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών. Βεβαίως κάποιοι από αυτούς δυσαρεστήθηκαν.

Δεν ζητάω συγγνώμη. Το ραντεβού θα ανανεωθεί όχι βεβαίως στα γουναράδικα αλλά στα πεζοδρόμια. Όπου κι οι εργαζόμενοι μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά θα δώσουν την μάχη τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και βεβαίως της λαίλαπας που έρχεται στα εργασιακά».
Πηγή: skai.gr - Μάϊρα Μπάρμα