Κλείσιμο

Φρικτός θάνατος του εκδότη Μαυρίκου(;) - διερχόμενοι προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν

Απανθρακώθηκε, μέσα στο αυτοκίνητο του, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 15:15 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα (στο ύψος του Νέου Ηρακλείου). Το αυτοκίνητο τύπου Porsche Cayenne ανήκε στη σύζυγο του εκδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν στη σορό του, η οποία πάντως δεν είναι αναγνωρίσιμη. Το πτώμα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Όπως δήλωσε εν των μεταξύ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί «και επιστημονικά» ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως ο πελάτης του είναι ο νεκρός οδηγός.

Προσέθεσε πως το δυστύχημα συνέβη λίγη ώρα μετά από επιβεβαιωμένο επιχειρηματικό ραντεβού του πελάτη του, σε μικρή απόσταση από το σημείο του περισττικού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού δείχνει το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται ξύνοντας το στηθαίο της αριστερής λωρίδας και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να τυλίγεται στις φλόγες.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ανάφλεξη οφείλεται σε σύντομη πρόσκρουση στο στηθαίο ασφαλείας, αν υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα αλλά και αν θα μπορούσε το συμβάν να προέρχεται από δολιοφθορά.




Ο Μαυρίκος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και να εγκαταλείψει το όχημα αλλά οι ηλεκτρικές ασφάλειες δεν άνοιγαν. Διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τον οδηγό δοκιμάζοντας να σπάσουν τα τζάμια με πυροσβεστήρες αλλά το αυτοκίνητο ήταν θωρακισμένο, με αποτέλεσμα ο εκδότης να βρει τραγικό θάνατο.



Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά, αλλά ήταν αργά για τον Μαυρίκο, ο οποίος ανασύρθηκε απανθρακωμένος.


Πηγή: skai.gr