Συλλήψεις για μεταφορά απορριμμάτων του δήμου Δυτικής Μάνης

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 39χρονο οδηγό φορτηγού και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Δυτικής Μάνης, για μεταφορά αστικών απορριμμάτων και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά από καταγγελία στο Α.Τ Τρίπολης, για φορτηγό που μετέφερε δύο κοντέινερ στην ΒΙΠΕ Τρίπολης και προκαλούσε μόλυνση του περιβάλλοντος, κλιμάκιο αστυνομικών και υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το φορτηγό και διαπίστωσαν ότι μετέφερε σύμμικτα απορρίμματα αστικού τύπου και έσταζε υγρά από τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός.

Ο οδηγός του οχήματος δήλωσε ότι φόρτωσε τα σκουπίδια από τη θέση Σκαλιστήρι του δήμου Δυτικής Μάνης και τα μετέφερε με προορισμό τον ΧΥΤΑ Φυλής. Όταν του ζητήθηκε να επιδείξει τα έγγραφα νόμιμης μεταφοράς των σκουπιδιών είχε μόνο ένα ανυπόγραφο δελτίο αποστολής και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Λίγο αργότερα συνελήφθη για μόλυνση του περιβάλλοντος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Δυτικής Μάνης, Κωνσταντίνος Φωκέας, ο οποίος με προφορική εντολή του εισαγγελέα Τρίπολης, αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά.

Ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, αφέθηκε επίσης ελεύθερος αλλά η υπόθεση θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Πηγή: skai.gr