Επιμένει ο Πολάκης για παραίτηση της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εμμένει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από τις παρατυπίες σε διαγωνισμό πρόσληψης των ιατρών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πολάκης είπε ότι θα περιμένει τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, όμως αν αυτό δεν γίνει τότε θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την αντικατάστασή τους.

Μιλώντας το πρωί στο σταθμό μας, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος κατήγγειλε ότι ουσιαστικά ο κ. Πολάκης και ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός αλλοίωσαν το διαγωνισμό πρόσληψης των γιατρών των ΜΕΘ.

«Παρανόμως ο κ. Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Απαντώντας στο χθεσινό αίτημα του αναπληρωτή υπουργού για την παραίτησή του, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε «δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, αν θέλει ας μας παραιτήσει το υπουργείο Υγείας».

Επίθεση ΝΔ και Ποταμιού σε Πολάκη

Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Πολάκη για θρασύτητα και νοοτροπία «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει.

Σε ανάλογο τόνο Το Ποτάμι σημειώνει πως «ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα»:

«Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός», καταλήγει Το Ποτάμι.

Σε δήλωσή του, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αναφέρει ότι η διένεξη Πολάκη - ΚΕΕΛΠΝΟ βγάζει στην επιφάνεια ένα βαθύ τραύμα στην κυβέρνηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Φημολογείται, προσέθεσε ο κ. Λεβέντης, ότι ο Τσίπρας αισθάνεται ότι έχει ξεχειλίσει το ποτήρι και θέλει να απαλλαγεί από τους ΑΝΕΛ, για αυτό αναζητεί δεκανίκι στη Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: skai.gr - Λουίζα Κροντήρη