Ιδιοκτήτρια City Plaza: Αλληλέγγυα μέχρι να μείνουν μετανάστες στο ξενοδοχείο της

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά όσων διαδίδουν ψεύδη εναντίον της, απειλεί η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, που στέγαζε το ξενοδοχείο City Plaza. 

Το κτίριο βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή υπό κατάληψη, από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, με στόχο να μετατρέψουν το κτίριο σε χώρο στέγασης προσφύγων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες, από διαφορετικές εθνικότητες, μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους/ες εργάζονται ήδη συλλογικά στην καθαριότητα, τις επισκευές και την οργάνωση του χώρου, ώστε να λειτουργήσει σύντομα κανονικά ως ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, ως ένα κέντρο αγώνα».

Η κ. Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ακινήτου έχει ήδη από την Παρασκευή κινηθεί νομικά, όπως εξηγεί η ίδια, ενώ υποστηρίζει ότι η κατάληψη είναι υποκινούμενη, διότι η ίδια επιχειρεί από το 2010 να πουλήσει το ακίνητο.

«Έχω ήδη κάνει μήνυση, αυτό εννοείται είναι αυτεπάγγελτο, είναι αυτόφωρο, είναι κακούργημα μόνιμο, γιατί υπάρχει κατάληψη, αλλά κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Έχω μάθει από πληροφορίες ότι υπάρχει άνωθεν εντολή να μην κουνηθεί κανείς και ότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτό που θα κάνω εγώ, είναι ότι θα προβώ σε μηνύσεις και σε αυτήν τη δικηγορίνα τη Λεγάκη που διαδίδει ψεύδη και αίσχη».

Διαμάχη

Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει μια παράξενη διαμάχη, μέσω κοινωνικών δικτύων, μεταξύ της κ. Παπαχελά και της δικηγόρου κ. Αντωνίας Λεγάκη. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις της κ. Λεγάκη, η οποία φέρεται να υποστήριξε ότι η κ. Παπαχελά είχε αφήσει απλήρωτους εργαζομένους όταν λειτουργούσε το ξενοδοχείο και διατηρεί χρέη. Η δικηγόρος με ανάρτησή της διευκρινίζει ότι αναφερόταν στη διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου.



«Δεδομένου ότι ο διακριτικός τίτλος της εταιρίας που εκμεταλλευόταν το ακίνητο ως ξενοδοχείο ήταν “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CITY PLAZA” είναι προφανές ότι όταν εγώ αναφέρομαι στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έφαγε τους μισθούς των εργαζομένων (αφού πρώτα εισέπραξε επιδοτήσεις για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου) δεν αναφέρομαι στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου (η οποία δεν απασχολούσε εργαζομένους) αλλά στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που απασχολούσε τους εργαζομένους» αναφέρει η κ. Λεγάκη.

Και η κ. Παπαχελά, από την πλευρά της διευκρινίζει ότι είναι ιδιοκτήτρια του ακινήτου, το οποίο είχε νοικιάσει σε εταιρεία, που είχε αναλάβει τη διαχείριση της επιχείρησης, η οποία απασχολούσε το προσωπικό. Ωστόσο, εξηγεί ότι από το 2010, ύστερα από έξωση που έκανε στον ξενοδόχο προ- σπαθεί να πουλήσει το ακίνητο.

«Εν τω μεταξύ, χρεώνομαι όλους τους μνημονιακούς φόρους και ΕΝΦΙΑ, τα οποία είναι υπέρογκα. Χωρίς έσοδα δεν μπορούσα να το αποπληρώσω και αυτή τη στιγμή, βεβαίως, είμαι χρεωμένη σε ταμεία, εφορία κλπ. Ουσιαστικά χωρίς έσοδα από το 2009. Προσπαθώ να το πουλήσω, προφανώς υπάρχει ένα στημένο πράγμα, γιατί θέλουν να το αγοράσουν ούτε για ένα κομμάτι ψωμί και κάθε φορά που πήγαινα να κάνω μια συμφωνία αυτή μπλοκαριζόταν».

Μέσα στο κτίριο βρίσκονται σύμφωνα με την κ. Παπαχελά περίπου 500 άτομα, «τα οποία μαθαίνω ότι δεν είναι από Πειραιά, είναι από υπάρχουσες δομές και μάλιστα έχουν βάλει γύρω στα 300 παιδάκια ακριβώς σαν ασπίδα».

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δεν γνώριζε ότι το, ιδιοκτησίας της, κτίριο έχει καταληφθεί από αλληλέγγυους και ενημερώθηκε από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στην αρχή μάλιστα φέρεται να μην είχε αντιληφθεί ότι το υπό κατάληψη κτίριο είναι το City Plaza και φέρεται να έχει κάνει like σε σχετική ανάρτηση των αλληλέγγυων στο facebook.


Πηγή: skai.gr