Κλείσιμο

Στην Αθήνα ο Στυλιανίδης για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης προκειμένου να υπογράψει συμφωνίες με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και 6 μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις, με σκοπό την παροχή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί επίσης και με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Ιωάννη Μουζάλα και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Ιωάννη Μουζάλα και τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

"Η αλληλεγγύη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου εργαλείου που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης εντός της Ευρώπης. Κοινός στόχος όλων μας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Με την αυριανή παρουσία του Επιτρόπου Στυλιανίδη στη χώρα μας και την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών με εξειδικευμένους παρόχους ανθρωπιστικής βοήθειας γίνονται επιπλέον ουσιαστικά βήματα ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικές και διοικητικές ικανότητες της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί ικανό αριθμό στελεχών της στον τομέα της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων με στόχο το συντονισμό και την έγκαιρη τελεσφορία όλων των σχετικών δράσεων".
Πηγή: skai.gr