Κλείσιμο

Διορία δύο εβδομάδων για τη βελτίωση προστασίας των ελληνικών συνόρων από Κομισιόν

Διορία δύο εβδομάδων έδωσε η Κομισιόν στην Ελλάδα για να βελτιώσει την προστασία των συνόρων της, αλλιώς απειλείται η Ευρώπη με περαιτέρω εσωτερικούς ελέγχους ανάμεσα στα κράτη μέλη της.

Η χώρα μας δεν έχει δώσει σαφή στοιχεία για το πότε θα κάνει τι, ποιες αρχές θα αναλάβουν τις απαιτούμενες δράσεις αλλά και σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων από την Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ, πρωτοφανή στα χρονικά των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, επίθεση, εναντίον της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, αφήνοντας αιχμές για κατασπατάληση από την Αθήνα της ευρωπαϊκής βοήθειας, δίχως να έχει παραχθεί έργο.

Έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στα σύνορα από ομάδες 1.000 - 2.000 προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν επί ελληνικού εδάφους.

Στην Ειδομένη, οι Σκοπιανοί επαναπροωθούν άτυπα από την τρύπα που υπάρχει στον φράχτη στα σύνορα Ελλαδας - ΠΓΔΜ, πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν περάσει εδώ και τρεις ημέρες στο έδαφος τους.

Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ συνεχίζει, αν και με καθυστέρηση, τους έλεγχους.

Χθες προχώρησε σε δεκαπέντε προσαγωγές κοντά στην Ειδομένη. Οι προαχθέντες είναι ξένοι υπήκοοι, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και δυο Έλληνες.

Οι ίδιοι δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή.

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά, όταν στην πύλη Ε2 για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι συμπλοκές διήρκεσαν περίπου 10 λεπτά και κατά τη διάρκειά τους, σκηνές αναποδογυρίστηκαν.  Κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες για την αποφυγή γενίκευσης των επεισοδίων, μετέφεραν τις σκηνές τους σε άλλο σημείο.
Πηγή: skai.gr