Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή (upd1)

Απεβίωσε το πρωί, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Γιάννης Αγγέλου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, τη Δευτέρα στις 2.30μμ και η ταφή από το 2ο νεκροταφείο Αθηνών.

Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή (2004-2009) ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Καραμανλή. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν αρχικά γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου όταν αυτός ορκίστηκε πρωθυπουργός.

«Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:

«Εξέπνευσε σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1981.

"Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

"Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.

"Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

"Ο Γιάννης Αγγέλου πάλεψε μέχρι τέλους με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη./Ετσι θα τον θυμόμαστε.Σεμνό, αξιοπρεπή αγωνιστή.Καλό του ταξίδι" ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου στο Twitter. 

Πηγή: skai.gr