Απογοήτευση στους πρόσφυγες, πηγαίνουν στα κέντρα μετεγκατάστασης

Το δρόμο για τα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών, παίρνουν σταδιακά οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη μετά το νέο όργιο αστήρικτων φημών για άνοιγμα των συνόρων με τα Σκόπια. Στους κόλπους των προσφύγων και των μεταναστών επικρατεί απογοήτευση για τη στάση της Ευρώπης. 

Οι μετανάστες που αποφασίζουν να φύγουν από την Ειδομένη είναι κυρίως οικογένειες, όπως αυτή του εννιάχρονου κοριτσιού που είχε νοσηλευτεί με ηπατίτιδα τις προηγούμενες ημέρες, με τη μητέρα του να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι φεύγει από τον καταυλισμό, καθώς το παιδί της έχει ανάγκη από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα Κυριακή αναχώρησαν από την περιοχή δυο πούλμαν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πούλμαν που έχουν αναχωρήσει από την περιοχή σε 13. 

Η κατάσταση
στην περιοχή ήταν τεταμένη από τις 11 το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, καθώς περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες κρατώντας μωρά στα χέρια και λευκές χαρτοπετσέτες, επέμεναν να σπάσουν το φραγμό των ελληνικών αρχών για να περάσουν τα σύνορα μετά τη φημολογία από χθες περί επικείμενου ανοίγματος των συνόρων. Τελικά, πείσθηκαν τόσο από τους συμπατριώτες τους, όσο και από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας μέσω μεγαφώνων, ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Διαβατά: Συμπλοκή με τραυματίες για τη φόρτιση ενός κινητού...


Στο μεταξύ, σε αφορμή για συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων προσφύγων εξελίχθηκε η διαφωνία δύο ατόμων, σε σχέση με το ποιος θα φορτίσει πρώτος το κινητό του στην ίδια πρίζα, στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επεισόδιο -που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο προσφύγων- ενεπλάκησαν συνολικά 30 άτομα.

Οι τραυματίες, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρουν ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ στο αστυνομικό τμήμα Διαβατών προσήχθησαν οκτώ από τους συμμετέχοντες στις συμπλοκές. Το βράδυ του Σαββάτου η ένταση είχε εκτονωθεί και η κατάσταση αναφερόταν ως ήρεμη.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ