Κλείσιμο

«Σφίγγουν τον κλοιό» στα Τέμπη οι αγρότες

Οι αγρότες πιέζουν κι άλλο την κυβέρνηση, κάνοντας ακόμη πιο «σφιχτό» τον αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών. Οι αγρότες του μπλόκου τοποθέτησαν εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα, και έτσι δεν περνούν ούτε τα αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές, στα οποία υπήρχε μικρή ελαστικότητα.

Οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από τον Αλέξη Τσίπρα για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει συνολικά 33 μπλόκα. Από τη στιγμή που η πρόσκληση καθυστερεί, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο την στάση τους.

Σκέφτομαι ακόμη και τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού. Σημειώνουν ότι αν εξακολουθεί να καθυστερεί η πρόσκληση μπορεί και άμεσα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες ή σε κάθε περίπτωση να αποτελέσουν το «plan b» σε περίπτωση που από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό δεν προκύψουν θετικά για αυτούς αποτελέσματα.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφθούν τα Τέμπη και οι κτηνοτρόφοι. Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας λένε «όχι» στον διάλογο που θα συμμετάσχουν οι συνάδελφοί τους των Τεμπών και λοιπών μπλόκων θέτοντας ως «προαπαιτούμενο» το πλαίσιο των πέντε βασικών προτάσεων τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. 

Οι αγρότες θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους πτος την κυβέρνηση, απέκλεισαν χθες τις εφορίες στις πόλεις της Θεσσαλίας και ετοιμάζουν σειρά δράσεων για τις επόμενες μέρες.
Το απόγευμα της Τετάρτης έκλεισαν ξανά επαρχιακές εναλλακτικές διαδρομές στο δρόμο Λάρισας - Άγιας και στο ύψος Γερακαρίου από τις 5 μ.μ. και στην ΕΟ Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου από τις 4 το απόγευμα.

Πηγή: skai.gr