Κλείσιμο

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες

Αμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, αν και δεν υπάρχει κοινή γραμμή των μπλόκων για τη σχεδιαζόμενη «κάθοδο» τους στην Αθήνα την Παρασκευή.

Οι αγρότες στο μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας και σε άλλες περιοχές, όπως το Ηράκλειο Κρήτης, έχουν αποφασίσει να «κατασκηνώσουν» στην πρωτεύουσα από την Παρασκευή και τουλάχιστον έως την Κυριακή, όπως σε άλλα μπλόκα, όπως τον Προμαχώνα και τα Τέμπη, οι αγρότες δεν φαντάζουν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, και προτιμούν να μείνουν στις θέσεις τους.

Ο κόμβος των Τεμπών θα κλείσει σήμερα το μεσημέρι επ’ αόριστον, ενώ οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου εξετάζουν και κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής για κάποιες ώρες κάθε ημέρα, εγείροντας κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν χθες στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις – με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, και δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Κλειστό έως τις 12:00 το μεσημέρι θα είναι το μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας.

Κλειστή παραμένει η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό της Κορίνθου.

Κλειστή έως τις 12:00 το μεσημέρι και η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία.
Πηγή: skai.gr