Κλιμακώνουν οι αγρότες - Συνάντηση στα Τέμπη (upd)

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προαναγγέλλουν οι συμμετέχοντες αγρότες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στα Τέμπη για σήμερα στις 14.00 μετά το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει αποκλεισμός των Τεμπών 3 με 9 το βράδυ.

11-2 θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας.

Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις προκαλεί σε πολλούς αγροτοσυνδικαλιστές η ανακοίνωση της συνάντησης του Αλέξη Τσιπρα με την "Πρωτοβουλία Αγροτών", που ως κύριο μπλόκο έχει αυτό στην Κουλούρα Ημαθίας.

Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αυτή η συνάντηση δεν εκφράζει το 99% των αγροτών, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το λαγό της κυβέρνησης, ας το κάνουν.

Ο κος Βάγγος δήλωσε ότι οι αγρότες θα δώσουν δυναμικό "παρών" στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης στην Αθήνα.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος δήλωσε ότι «όποιος αγρότης, αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι «πιαστράκιας» και πουλάει τον αγροτικό αγώνα.

Απαντώντας στις επικρίσεις ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ζητούν πάνω από ένα μήνα τη συνάντηση, καθώς έχουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν κάνουν μυστικές συμφωνίες και δεν είμαστε από αυτούς που φτιάχνουν επιτροπές για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και στα μπλόκα φωνάζουν καμία συνάντηση».

Η πρωτοβουλία Αγροτών θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις 6 στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.












Πηγή: skai.gr