Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ - δεμένα τα πλοία μέχρι το πρωί της Παρασκευής

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει ξεκινήσει η ΠΝΟ από την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενη για τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Η απεργία θα λήγει στις 6 το πρωί της Παρασκευής, με την ΠΝΟ να έχει ήδη αποφασίσει την συμμετοχή του κλάδου και στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη στις 4 Φεβρουαρίου.

Στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους ναυτικούς πως η ένταξη του ταμείου τους στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα γίνει με την διατήρηση μιας γενικής διεύθυνσης που θα έχει τις ίδιες αρμοδιότητες με το ΝΑΤ.

Μάλιστα ο κ. Δρίτσας μετέφερε στους ναυτικούς και την δέσμευση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, πως δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Από την πλευρά της η ΠΝΟ είχε ζητήσει την απόσυρση των προτεινόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος δεν είναι εφαρμόσιμη μία ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα, και προειδοποίησε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας