Σε αναβρασμό ο αγροτικός κόσμος για το ασφαλιστικό (upd1)

Σε αναβρασμό παραμένει ο αγροτικός κόσμος για το ασφαλιστικό, ενώ οι δηλώσεις Αλεξιάδη στον ΣΚΑΪ περί φοροδιαφυγής αναμένεται να ρίξουν νέο λάδι στη φωτιά μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών.

Νέα συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 6 το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προσανατολίζονται- μεταξύ άλλων- σε σταδιακή αύξηση των ωρών αποκλεισμού της εθνικής οδού, ξεκινώντας από αύριο. Κλειστός μέχρι αυτή την ώρα ο κόμβος των Τεμπών.

Γενική συνέλευση για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεών τους θα πραγματοποιήσουν και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας. Όπως λένε θα δώσουν δυναμικό παρόν στην γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου. Από την πρώτη ημέρα που στήθηκαν τα μπλόκα στη Νίκαια έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τον μεγάλο αριθμό των τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί.

Οι αγρότες στη Σίνδο, ανακοίνωσαν και αυτοί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με κλείσιμο των μπλόκων 12 με 2μμ και 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ, ενώ θα συμμετάσχουν δυναμικά στο αυριανό (Πεμπτη) συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Άνοιξε, προς το παρόν, η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας στις Αφίδνες στον οποίο προχώρησαν νωρίτερα οι ανθοπαραγωγοί.

Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα, για άλλη μία φορά, να έχουν αποκοπεί η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ, ήδη, έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές.

Σημειώνεται ότι είναι κλειστή από χθες Τρίτη το μεσημέρι, η νέα εθνική οδός στα διόδια του Ισθμού.

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον Προμαχώνα.

Τον κόμβο του Ασπροχώματος κλείνουν ξανά, αυτήν την ώρα και μέχρι τις 2:30 μ.μ., οι αγρότες της Μεσσήνης, ενώ την ίδια ενέργεια δηλώνουν ότι θα κάνουν και το απόγευμα.

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος της διασταύρωσης προς «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό.

Συνάντηση στο τελωνείο των Κήπων με θέμα την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών τους θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι και οι αγρότες του νότιου Έβρου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, διοργανώνει αύριο και η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, μέλη της οποίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν σήμερα δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στη λαϊκή αγορά του Κολωνού.

«Η απόφαση στις χθεσινές συνελεύσεις των αγροτών σε Νίκαια και Σίνδο είναι πως σκληραίνουμε τη στάση μας. Δεν θα συναντηθούμε με κανέναν υπουργό ή τον πρωθυπουργό για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, εάν δεν αποσυρθούν τα νομοσχέδια. Εάν εφαρμοστούν θα είναι ταφόπλακα, δεν θα υπάρχει, πλέον, μικρομεσαίος αγρότης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ