Αλ. Μπακογιάννη: Κόβουν τη σύνταξη τη μάνας του Αξαρλιάν και κάνουν παράσταση υπέρ του Ξηρού

Τη οργή των συγγενών των θυμάτων των τρομοκρατικών οργανώσεων εξέφρασε η Αλεξία Μπακογιάννη με αφορμή την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

«Το Εθνικό Θέατρο χρηματοδοτείται από το δημόσιο... Όταν μιλάμε για το δημόσιο μιλάμε για χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, άρα μιλάμε για την κομμένη σύνταξη της μητέρας του Αξαρλιάν, για τους φόρους που πληρώνουμε όλοι εμείς, έτσι αυτό το έργο που δίνει την ευκαιρία στον Σάββα Ξηρό να πει πόσο καημένος είναι και άρα να τον καταστήσει συμπαθή ενώ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη σε καμία στιγμή της ζωής του για το έγκλημα το οποίο έκανε... Βγαίνει να δίνει συντάξεις και να λέει ότι έχει ξεχρεώσει για το αίμα ανθρώπων μετά από 10 χρόνια φυλακή. Πώς έχει ξεχρεώσει;» ξέσπασε η θυγατέρα του Παύλου Μπακογιάννη.

«Η τέχνη δεν έχει όρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τέχνη είναι ανεύθυνη και όταν κάνεις μία επιλογή σε ένα συγκεκριμένο θέμα και παίρνεις θέση είναι λογικό ότι θα σου ασκηθεί κριτική και θα ακουστεί η άλλη άποψη (...) Το έργο αυτό πραγματεύεται τις συνθήκες κράτησης του κ. Ξηρού από τη σκοπιά του κ. Ξηρού 100%. Τον τρόπο κράτησής του, τα περί πολιτικού εγκλήματος και πώς το ελληνικό κράτος απέσπασε την ομολογία του διάφορα θέματα της δικής για τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί» πρόσθεσε η Αλεξία Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr