Αγρότες προς Τσίπρα: Να αποσύρεις το ν/σ Κατρούγκαλου, και μετά συζητάμε

Στη σκληρή γραμμή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και της άρνησης της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, αν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, προκειμένου να συζητηθεί το ασφαλιστικό από μηδενική βάση, επιμένουν οι αγρότες, που συνεδρίασαν στη Νίκαια της Λάρισας και στη Σίνδο.

Επίσης, προχωράνε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη, την οποία θα εγκαινιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Ενδεικτική της αποφασιστικότητας των αγροτών είναι ότι σε όλη την Ελλάδα παραμένουν στις εθνικές οδούς πάνω απο 10 χιλιάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

«Δεν έχουμε επίσημη πρόταση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό» δηλώνουν πάντως οι παραγωγοί, όπως ανέφερε στο Mega ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Γιάννης Παναγής.

Η συνεδρίαση 28 αγροτικών μπλόκων, στη Νίκαια αποφάσισε την Τρίτη το κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνείων για περισσότερες ώρες.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν σήμερα (Τετάρτη) κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι. Μετά τις 3μμ θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο.

Οι αγρότες στη Σίνδο, ανακοίνωσαν και αυτοί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με κλείσιμο των μπλόκων από τις 6 έως τις 9 το βράδυ

Κλειστή παραμένει νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια του Ισθμού. Η κυκλοφορία εκτρέπεται στην παλαιά Εθνική Οδό.

Αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στις Αφίδνες και από τις 11 το πρωί από ανθοπαραγωγούς.

Σε 48ωρη απεργία προχώρησε από σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών λαϊκών αγορών. Σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους παραγωγούς να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα κατά τόπους μπλόκα και τους Πελοποννήσιους παραγωγούς το μπλόκο του Ισθμού. Οι παραγωγοί μοιράζουν δωρεάν οπωροκηπευτικά στον Κολωνό.


Πηγή: skai.gr